sunnuntai 22. marraskuuta 2015
Joulun leivontakausi on avattu!
Päätin aloittaa joululeipomiset kehittelemällä jouluisen juustokakku reseptin. Täytteenä käytin suosikkiani valkosuklaata, piparmintulla maustettuna, ja pohjana jouluun vahvasti kuuluvaa piparia. Päälle taiteilin sokerimassasta tonttulakkeja. Päältä löytyy myös konvehteja, nonparelleja, M&M-karkkeja sekä karkkikeppitangon paloja. Söpö kakku, eikö!
Myöhemmin tällä viikolla teen jouluisia pikkuleipiä ja ainakin kahta eri fudgea paikallisiin joulumyyjäisiin. Saa nähdä meneekö yhtä hyvin kaupaksi kuin viime jouluna.
Jouluinen valkosuklaa-piparminttukakku:
(18 cm irtopohjavuokaan tehty)
200g pipareita
75g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
2rkl sokeria
200g valkosuklaata
1-2rkl piparminttuaromia
1-2rkl vaniljakreemijauhetta
2 liivatetta
Päälle oman maun mukaan koristeeksi jouluisen värisiä karkkeja yms.
Kakkuun tuli 18cm vuokaan näillä ainemäärillä juuri sopivasti korkeutta. Tykkään itse juurikin näistä pienistä kakuista, nopeita tehdä eikä koristeluunkaan mene tuhottomasti aineksia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti