Toissapäivän piristykseksi päätin leipoa pikku kakun, kuten 18cm vuoalla tehtyjä kakkujani nimitän. Pienet tulee syötyä varmemmin kuin isot ja niiden valmistus luonnollisesti vie vähemmän aikaa ja vaivaa. Koristeluhan yleensä se aikaavievä juttu on, ainakin jos puhutaan sokerimassasta tehdyistä koristeista, mutta tämän kakun ideana oli pelkistetty ja nopea kreemi koristelu. Kuorrutus on vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaakreemiä (lempparini, nam!) ja päällä vielä tummasuklaaganache. Päälle koriste helmiä ja valmis! Sisuksista löytyy tuo aiemmassa postauksessa hehkuttamani sienikakkupohja, tällä kertaa ei-suklaisena versiona, ja mansikkasurvoksesta valmistettua moussea. Maut sopivat yhteen kuin nakutettu ja kakku on mielestäni hienostuneessa yksinkertaisuudessaan jopa juhlapöytään sopiva.
torstai 12. maaliskuuta 2015
Mansikkaa ja suklaata
Toissapäivän piristykseksi päätin leipoa pikku kakun, kuten 18cm vuoalla tehtyjä kakkujani nimitän. Pienet tulee syötyä varmemmin kuin isot ja niiden valmistus luonnollisesti vie vähemmän aikaa ja vaivaa. Koristeluhan yleensä se aikaavievä juttu on, ainakin jos puhutaan sokerimassasta tehdyistä koristeista, mutta tämän kakun ideana oli pelkistetty ja nopea kreemi koristelu. Kuorrutus on vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaakreemiä (lempparini, nam!) ja päällä vielä tummasuklaaganache. Päälle koriste helmiä ja valmis! Sisuksista löytyy tuo aiemmassa postauksessa hehkuttamani sienikakkupohja, tällä kertaa ei-suklaisena versiona, ja mansikkasurvoksesta valmistettua moussea. Maut sopivat yhteen kuin nakutettu ja kakku on mielestäni hienostuneessa yksinkertaisuudessaan jopa juhlapöytään sopiva.
Tunnisteet:
kakku,
pursotukset,
suklaa,
suklaakreemi,
täytekakku,
valkosuklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti