perjantai 12. joulukuuta 2014

Valkosuklaa-maapähkinävoi muffinssit

Isoon makeannälkään isot maapähkinä-valkosuklaa muffinsit! Liiankin isot tosin, edes mies ei saanut kuin puolikkaan kerralla syötyä. Piti ihan punnita yksi, painoi mahtavat 180g kuorrutteineen, joten tosiaan melkoisia jytkyjä. American style :)

Työn alla tänään on ollut sunnuntaisiin joulumyyjäisiin pikkuleivät, fudge ja marmeladi, joista toiseksi mainittu taisi tosin epäonnistua. En omista mittaria jolla seoksen lämpöä olisi voinut seurailla, joten taisi kiehua liian pitkään. Maku kyllä on erinomainen ja jos ulkonäkö ei aivan järkytä, niin taidan uskaltaa viedä myyntiin. We'll see!

Valkosuklaa-maapähkinävoi muffinssit


















Taikina:
200g margariinia (tai voita)
2dl sokeria
3 kananmunaa
4½dl venhäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa (tai kermaa)
100g valkosuklaata

Päälle:
1dl maapähkinävoita
2dl vispikermaa
2rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri vatkaimella, lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen maidon kanssa. Paloittele valkosuklaa pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan. Jaa taikina isoihin muffinsi vuokiin. Itse käytin silikonisia jätti vuokia, joten muffinseja tuli vain kuusi. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutusta. Vaihda halutessa puhtaisiin vuokiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maapähkinävoi ja kreemijauhe ja sekoita hyvin tasaiseksi. Levitä lusikalla muffinsien päälle. Koristeeksi pekaanipähkinöitä ja strösseleitä.
Jos haluat pursottaa kuorrutteen käyttäen esim. ruusutyllaa, käytä sileää maapähkinävoita. Itse käytin crunchy versiota, jossa on seassa melko isojakin pähkinän paloja, jotka saattavat tukkia tyllan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti